Penyelidikan Audit Prestasi Kerja Raya Kerajaan
论文作者:同为论文网 论文来源:www.lunwenei.com 发布时间:2018年01月31日

Dengan pembangunan ekonomi, tumpuan pelaburan kerajaan beralih kepada kerja-kerja awam, berkesan meningkatkan pertumbuhan ekonomi, tetapi pelaburan kerajaan dalam kerja-kerja awam juga didedahkan beberapa masalah yang tidak boleh diabaikan: prestasi pelaburan yang tidak memuaskan; kehilangan, pembaziran yang serius; rendah Pembinaan ulang tahap dan sebagainya.

Berhadapan dengan keadaan ini, Suruhanjaya Audit mengemukakan "aktif menjalankan audit prestasi, menggalakkan peningkatan pengurusan kewangan dan kecekapan modal dalam penggunaan" institusi audit memerlukan bukan hanya penggunaan dana untuk projek-projek dalam "2003-2007 pelan pembangunan audit" dalam tidak sah, audit tidak mematuhi, tetapi juga kecekapan penggunaan dana, kesan audit, audit prestasi sebagai satu tugas yang penting audit semasa.

Oleh itu, bagaimana untuk mengukuhkan pengauditan prestasi kerja awam kerajaan telah menjadi isu penting yang dihadapi oleh kerajaan kita.

Untuk sebab-sebab ini, artikel ini dari perspektif membina rangka kerja teori audit prestasi kerajaan kerja-kerja awam bermula pada isu-isu berikut telah dibincangkan: 1. Penerimaan daripada kerja-kerja awam kerajaan, konsep analisis audit prestasi, membawa kepada audit prestasi kerajaan takrif kerja raya; 2. Membincangkan objektif, kandungan, prosedur audit, teknik audit dan kaedah pengauditan prestasi kerja awam kerajaan, dan mengambil projek loji Rawatan Air Sisa Kota Shenzhen sebagai contoh untuk melakukan analisis kes pemeriksaan prestasi kerja publik kerajaan; 3. Fokus kepada kerja-kerja awam kerajaan prestasi sistem penilaian audit, dan sistem penilaian berani cadangan audit prestasi kerajaan kerja-kerja awam hendaklah terdiri daripada dua bahagian: kriteria penilaian dan petunjuk penilaian. 4. mendedahkan masalah kerajaan untuk menjalankan audit prestasi kerja-kerja awam kita hadapi di negara kita, dan meletakkan ke hadapan-langkah tindakan yang sepadan.


相关推荐
联系我们

代写咨询
 362716231

发表咨询
 958663267


咨询电话

18030199209

查稿电话

18060958908


扫码加微信

1495607219137675.png


支付宝交易

ali.jpg